Taaltraining Zakelijk Engels: rapporteren

Taaltraining Zakelijk Engels: rapporteren

Een leesbaar en overtuigend rapport schrijven is een kunst op zich. Als dat in het Engels moet, komt er een beperkende factor bij als Engels niet uw moedertaal is. Naast elementen als boodschap, structuur en lay-out moet u dan extra aandacht besteden aan correct taalgebruik en de keuze van de juiste stijl. In deze training leert u zó rapporteren in het Engels dat uw boodschap ook overkomt zoals die bedoeld is.

Inschrijven

Overzicht

Doelgroep taaltraining
Deze taaltraining is bedoeld voor iedereen die het Engels goed beheerst en regelmatig in het Engels moet rapporteren.

Doel taaltraining
U leert aansprekend en duidelijk te rapporteren in het Engels. Na afloop van de training bent u in staat om leesbare en overtuigende rapporten in het Engels op te stellen. U gebruikt de juiste structuur, woorden en uitdrukkingen. U kiest daarbij ook de juiste stijl en toonzetting.

Als afsluiting van deze training krijgt u een eindopdracht. Bij voldoende resultaat ontvangt u een Van Dale-certificaat.

Opzet taaltraining
Deze taaltraining duurt 2 dagen. Beide dagen duren van 09.30 tot 16.30 uur. Tussen de trainingsdagen zit een periode van een of twee weken. Voorafgaand aan de training krijgt u online een intaketoets.

Deze taaltraining kan goed gevolgd worden in combinatie met de andere praktische taaltrainingen Zakelijk Engels: e-mail en telefoongesprekkennetwerken; presenteren en vergaderen.

Kosten taaltraining: 1049 euro excl. btw (geen btw bij btw-vrijstelling)
Het genoemde bedrag is inclusief dagarrangementen, lesmateriaal, naslagwerken, woordenboeken en intaketoets. Er zijn geen additionele kosten.

Programma

Tijdens de taaltraining komen onder meer onderstaande onderwerpen aan bod.

  • Doelgroep en doel van de tekst
  • Tekststructuur: opbouw, alinea’s, verbindingswoorden en verwijswoorden
  • Formele of informele schrijfstijl; persoonlijke stijl versus huisstijl
  • Tactvol en diplomatiek formuleren (culturele conventies)
  • Spelling en redigeren
  • Grammaticale valkuilen
  • Variatie in taalgebruik
  • Presentatie, opmaak en vormgeving 

Gedurende de training krijgt u regelmatig korte schrijfopdrachten om het geleerde in praktijk te brengen. Ook krijgt u werkopdrachten mee. 

Agenda

2017  
10 en 17 meiwoensdagUtrecht
16 en 23 junivrijdagAmsterdam