Fockema Andreae’s Juridisch woordenboek nu online!

In Fockema Andreae’s Juridisch woordenboek vind je duizenden juridische termen, afkortingen en begrippen. Uniek zijn de korte verklaringen met verwijzingen naar wetsartikelen. Bovendien zijn in dit online naslagwerk woorden opgenomen die in de juridische praktijk een eigen inhoud hebben gekregen.

Deze zestiende editie van Fockema Andreae’s Juridisch woordenboek is een integrale herziening van de vorige editie. Alle trefwoorden, verwijzingen en afkortingen zijn nauwlettend gecontroleerd en waar nodig aangepast. Verouderde woorden zijn verwijderd. Maar er zijn ook veel lemma’s toegevoegd: deze online editie bevat meer nieuwe trefwoorden dan ooit tevoren.

Waarom een juridisch woordenboek?
Voor het lezen en schrijven van juridische teksten moet je weten wat een bepaald woord in een juridische context betekent. Dat is soms anders en duidelijker afgebakend dan in het dagelijkse taalgebruik. Deze informatie vind je nu snel en eenvoudig in Fockema Andreae's Jurdisch woordenboek.

Voor wie?
Fockema Andreae’s Juridisch woordenboek is ideaal voor iedereen die juridische teksten leest en/of schrijft. Advocaten, notarissen, juristen bij bedrijven, instellingen of overheid en rechtenstudenten.

 

De online editie van Fockema Andreae's Juridisch woordenboek is exclusief verkrijgbaar bij Van Dale.

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

08 oktober 2019

Maak kans op een Dikke Van Dale t.w.v. € 179,-
Bestel voor 1 november 2019 de online versie van Fockema Andreae's Juridisch woordenboek voor slechts € 75,- en maak kans op een Dikke Van Dale t.w.v. € 179,-. We verloten tien exemplaren.