Vanavond nolo of lekker wijnen?

Online update! 
Elke maand nieuwe woorden in Van Dale Online

De klok een uur terug, vrieskou in aantocht, het ‘binnenleven’ begint weer. Met dekens op de bank, films kijken, mijmeren over de volgende vakantie (wordt de bestemming Achtertuinië, Environs-la-Maison of ga je deze keer voor het gastrotoerisme?) en voor de liefhebber: de keuken in om uitgebreid te kokkerellen. En dat kan dit najaar uitstekend met de culinaire toevoegingen in Van Dale Online. Wordt het nolo of een avondje lekker wijnen?

Journaliste en columniste Sylvia Witteman levert ook een bijdrage. Deze keer niet op culinair gebied, wel met een ingrediënt voor ons online woordenboek: mutatis mutandis. In haar column van 2 oktober in de Volkskrant gaf zij een perfecte uitleg van de Latijnse uitdrukking.

Een greep uit de toevoegingen:

Dikke Van Dale
Gastrotoerisme
Khorasan
Nolo
Pregorexia
Wijnen
Mutatis Mutandis

Hedendaags Nederlands
Beenhesp
Doordrinkwijn
Sojaschroot
Vleesschaamte

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde artikelen

Bestel nu Van Dale Online professioneel totaal en profiteer tijdelijk van meer dan 45% korting. Je betaalt geen € 398,-, maar € 198,- voor een jaar toegang tot onder andere de Dikke Van Dale, Van Dale Synoniemen Online en de woordenboeken Duits, Frans en Spaans. Het abonnement stopt automatisch na 1 jaar. Bestel nu in de Van Dale Webwinkel.